Comença a experimentar el plaer d´escollir...   Comença a experimentar el plaer d´escollir...   Comença a experimentar el plaer d´escollir...   Comença a experimentar el plaer d´escollir...

Qui sòc

Sóc Belén, una exploradora del món amb il·lusió...

Belén CobosHe arribat a la Tècnica Alexander a través d’una recerca inquieta de millorar-me mentres millore el món. En la recerca d’esta professió, decidisc anar-me’n a Holanda al decembre del 2001, per emprendre estudis de Tècnica Alexander. Arribe amb una maleta gran i un abric que no abriga. A l’hostal, em trobe amb unes escales empinades com no havia vist abans… Comença en eixe moment (sense saber-ho jo) el procés de la Tècnica Alexander: pensar a anar cap amunt davant qualsevol situació.

Després d’una llarga formació a l’escola de Tessa i Paul, enfrontant-me als meus hàbits i treballant molt per poder pagar-me l’escola, arribà el dia de la graduació i a la meua llibreta anotí:

“Amsterdam, 13 de Diciembre 2004:
Ha llegado el día de volar. Estoy contenta. Me siento feliz, realizada, con una tranquilidad interior: la de saber que todo lo que haga en esta vida lo elijo yo.
Que soy yo quien anda,
que soy yo quien mira,
que soy yo quien habla
 y que soy yo quien ríe.
Estoy tranquila, muy tranquila.”

I hui continue tranquil·la. Perquè continue elegint i perquè sé que el temps me’l done jo. I són tan sols eixes mil·lèsimes de segon d´”inhibició” abans de qualsevol acció les que em permeten elegir com vull estar a este món.

A Amsterdam comencí a donar classes particulars de la Tècnica i vaig col·laborar com a profesora a la mateixa escola on em graduí.

M´especialitze en Tècnica Alexander per l´embaraç i el part, estudiant per dos anys consecutius amb Ilana Machover a Londres. Ho ensenye a una escola que obre a Barcelona junt a Manoli i Rut, i de la que em separe per motius personals. Hui continue treballant amb embaraçades a nivell individual.

Continue la meua formación assistint a cursos, congresos i prenent classes privades, aprenent de la mà de John Nicholls, Michael Frederick, Meade Andrews, Robin Gilmore, Lucia Walker, Lyn Charlsen i Steven Shaw d´entre altres; profundizant en el treball de la Técnica Alexander aplicat als musics, i a altres disciplines artístiques com ara el teatre i la danza. Treballo actualment amb musics professionals de l´orquestra de València que han pogut millorar moltíssim la seua performance gràcies a la Técnica Alexander.

Em faig fan d´Elisabeth Walker, la professora més longeva de Técnica Alexander i l´única font directa que queda viva de F.M. Alexander, i, desde que em graduo, viatjo cada estiu per assistir als Seur cursos (Espanya, Anglaterra, Italia, Suïssa, Estats Units, Holanda) i aprendre a vivir la vida amb entusiasme gràcies al seu amor per la Tècnica i a les seves ganes de continuar aprenent als 94 anys.

Abans d´arribar a la Tècnica, vaig fer la formació de professors de Kundalini Yoga a Barcelona amb Hargobind Singh.

He explorat el món del Clown a la New York Goof School, amb Jesús Jara i Peter Shub d´entre altres.

Vaig canviar la  Filologia Anglesa per la Tècnica Alexander per dos motius: perquè m’augmentaven les diòptries entre tant de llibre i perquè patia intensos dolors cervicals, a causa d’un accident que vaig sofrir de molt jove. Hui he retornat a la Filologia, gaudint d´exercitar el cervell sense fer mal bé el cos.

He viscut un any a un convent on vaig aprendre en silenci a estimar-me.

Hui visc a Granada. Ací he trobat un espai bonic on practicar l´”enseñaje”: aprendre ensenyant i ensenyar aprenent.

Continue explorant…

 

pies

 

 

 

 

 

 

 

Belén Cobos | C/Natalio Rivas 7, 1º (cerca de Triunfo) | 18001 Granada - Tel. 693 014 223 / 958 22 37 39 | belen@tecnicaalexander.es

español      english      català      italiano
2ypunto ©